2 Temmuz 2013 Salı

Taze Fasulye Kavurması


Yazın hemen her evde en çok pişen sebze taze fasulyedir. Bu konuda çok da büyük araştırma yapmaya gerek yok sanırım. Semt pazarlarına gittiğinizde çeşit çeşit fasulye ile karşılaşıyorsunuz; Boncuk Ayşe diye bağıranı da var, Çalı fasulye diye tezgahına çağıranı da. Bizim evde pek etlisi sevilmiyor. Ya zeytinyağlısı olacak ya da kavurması. Genelde fasulye turşusundan yapılmış kavurmasını sevsem de tazesine de dayanamam. Bizim küçük bey de bize çekmiş ki fasulyeyi oldum olası hep sevdi. Kavurmasını da ayrı bir keyifle yiyor. Benimse favorim fasulye kavurmasının yanında mutlaka beyaz peynir olmalı. Garip bir ağız tadım var kabul ediyorum. 

Malzemeler

1 kg taze fasulye 
2 iri boy kuru soğan
8-10 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
1. Fasulyeleri temizleyip ayıklayıp  ( eğer kılçıklı ise her iki yanını da mutlaka temizleyin ) bol su ile yıkayın ve geniş bir tencereye alın.

2. Fasulyelerin yarısına gelecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayıp süzdürün.

3. Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsakları da ayıklayıp ince ince kıyıp içine ekleyin.

4. Son olarak fasulyeyi de katıp birkaç dakika kavurun.
5. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

Ben de bayılırım yaz geldiğinde bol bol bizim evimizde de pişer. Ellerine sağlık canım ..

sevgiler

pelince dedi ki...

Fasulyede çok severim,sizin usul kavurma şekline de bayılırım.. Eminim çok güzel olmuştur,ellerine sağlık canım..

öykü dedi ki...

sebze dedın mı orda dur:)

bayılırım:)